Det asiatiske kjøkken har stor appell til norske smaksløker, men mange vet ikke helt hvordan de skal gjøre det til en naturlig del av sitt hjemmekjøkken. Det finner du svaret på i denne kokeboken hvor Jan Robin Ektvedt ufarliggjør mange av rettene og ikke minst viser hvordan du på en enkel måte lager dem på eget kjøkken. Jan Robin som til daglig styrer et av Oslos mest lekne kjøkken, Golden Chimp i Tøyengata, har allerede erfaring med hvordan lage en kokeboksuksess. Gatemat, som han gjorde sammen med den gang Hitchhiker-kollega Stian Floer, ble en av kokebokfinalistene i 2015.
Om årets kokebok holder til tittelen Beste norske kokebok i 2020, får du vite 26. november.
Kokeboka Asiatisk en kokebok. er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Her er juryens begrunnelse:
Asiatisk, en kokebok. Jan Robin Ektvedt, Press
Nordmenn elsker asiatisk mat, men tør vi å lage den hjemme? Denne kokeboken senker terskelen for å beherske tilberedningen av retter som stekt ris med pekingsaus og kyllingdumpling Siu Mai i eget kjøkken. Flotte bilder, og pluss for gode råd om hva vi må handle inn for å kunne gjenskape restaurantenes magiske smaker.